Nationella bombskyddet är på plats för att kontrollera att det inte finns något farligt kvar. Foto: Gustaf Wallinder

Två personer till sjukhus – Rönnowska skolan i Helsingborg utrymdes

Uppdaterad
Publicerad

Rönnowska skolan i Helsingborg utrymdes under måndagen efter en smäll. Två personer som andades in röken fördes till sjukhus för kontroll. Polisen rubricerar händelsen som framkallande av fara för annan och vållande till kroppskada.

Larmet kom in strax efter klockan 13 på måndagseftermiddagen efter att en flaska med okänt innehåll hade smällt. Polisen spärrade av skolan, som utrymdes direkt efter händelsen.

– Någon har kastat in ett flaskliknande föremål genom en fönsterruta och man har hört en smäll. Vi har inte sett några explosionsskador, säger Patric Fors, pressinformatör hos polisen.

Ingen skadades allvarligt

Enligt polisen var det inkastade föremålet en pet-flaska som innehöll en blandning med kaustiksoda, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Det handlade om en mindre smäll, och ingen ska ha skadats allvarligt. Två personer som andades in röken har förts till sjukhus för kontroll, meddelade polisen.

– Vi har ingen gripen eller misstänkt i nuläget. Vi är på plats för att utreda händelsen, men vi är även på sjukhuset för att prata med de drabbade, säger Patric Fors.

Polisen har spärrat av skolan. Foto: Gustaf Wallinder

Nationella bombskyddet var på plats för att kontrollera att det inte finns något farligt kvar.

Räddningstjänsten var också på plats. Polisen rubricerar det inträffade som framkallande av fara för annan och vållande till kroppskada.

– Det är polisen som håller i det här och vi avvaktar deras besked. Men skolan är evakuerad och vi har en styrka på plats, säger Jerker Palm Svensson, inre befäl på räddningstjänsten i nordvästra Skåne.

Flera polispatruller är på plats efter smällen. Foto: Gustaf Wallinder

”Man blir orolig”

Rönnowska är ett gymnasium med yrkesinriktade program.

– Det är tragiskt, det här ska inte behöva hända. Det är väldigt synd, säger eleven Elvedin.

Elvedin var inte på plats när det small.

Vad tänker man som elev på skolan?

– Man blir ju orolig, att man ska behöva vaka och kolla sig bakom ryggen, säger han.

– Det är tragiskt, säger Elvedin om händelsen på skolan. Foto: Gustaf Wallinder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.