Inspektörerna hittade150 kilo halvfryst köttfärs, som man bedömde var så illa hanterad att det måste klassas som avfall och föras bort. Foto: Arkiv

Köttätande larver på snabbmatställe i Helsingborg

Publicerad

Kommunens inspektörer hittade larver och insekter av fläskbaggar i rummet där maten förbereds på ett snabbmatställe i centrala delarna av Helsingborg. Nu stänger kommunen stället.

Inspektörerna har varit på plats flera gånger under sommaren och hösten. De har konstaterat att rengöringen varit mycket eftersatt, skadedjur och allvarliga brister i kunskap om livsmedelshygien.

Trots att ägaren under tiden valt att renovera delar av restaurangen med tillhörande lokaler så har problemen med livsmedelshanteringen fortsatt.

Vid det sista besöket hittade inspektörerna en person som tillverkade maträtter bestående av rå köttfärs i källaren.

– Det luktade förruttnat kött, lukten var mycket påträngande, går det att läsa i kommunens beslut.

Köttfärs i rumstemperatur

Vidare går det att läsa att källaren var smutsig på väggar och golv. Att det  låg plastsäckar nedsmutsade med köttsaft i lokalen och att rå köttfärsmat stod ute i rumstemperatur.

Vid samma tillfälle hittade inspektörerna 150 kilo halvfryst köttfärs som man bedömde var så illa hanterad att det måste klassas som avfall och föras bort.

Beslut om att stänga matstället har fattats med omedelbar verkan och det ligger ett hot om vite på 100 000 kronor om beslutet bryts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer