Ingen person skadades i samband med att lastbilen välte över personbilen. Foto: Martin Eriksson

Lastbilen välte över Erik – ”Darrig och förbannad”

Publicerad

Erik Hertz från Ängelholm hade änglavakt när han skulle köra på E4 utanför Helsingborg på torsdagen och fick en lastbil över sig. – Jag hann inte tänka, allting brakade runtom mig, säger han.

Det var strax efter klockan 9 på torsdagen som en lastbil välte över en personbil på Ängelholmsleden E4 23. I personbilen satt Erik Hertz.

– Lastbilschauffören körde alldeles för fort på insidan och välte. Jag visste inte vad jag skulle göra. Lastbilen hamnade över halva min, men jag klarade mig, säger han.

Bilkarossen höll

Lastbilen landade på baksidan av Eriks bil och taket orkade med trycket.

– Hade det suttit någon i baksätet hade dom ju blivit klämda. När allting hade stannat och blivit tyst så gick jag ur bilen. För där jag satt var det inga problem, säger Erik Hertz.

Enligt polisen klarade sig även lastbilschauffören utan skador.

Vägen stängdes av

Olyckan inträffade på E4 23 i riktning mot Helsingborg. Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats och både lastbilen och personbilen bärgades. Under torsdagförmiddagen har det därför varit mycket begränsad framkomlighet på vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer