Fem personer är förda till sjukhus efter olyckan vid Åstorp. Foto: Mikael Nilsson

E4:an vid Åstorp öppen igen efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Tre personbilar och en lastbil var inblandade i en olycka på E4:An i höjd med avfarten Hyllinge igår kväll. En person omkom och ytterligare fem personer fördes med ambulans till sjukhus. Vägen är nu öppen igen efter att ha varit stängd hela natten.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades om olyckan vid 18.20-tiden.

En kvinna i 75-årsåldern omkom till följd av olyckan. En man i 80-årsåldern skadades allvarligt och de övriga fyra klarade sig med lindriga skador, skriver Region Skåne på sin hemsida.

Lastbilen välte i samband med olyckan över vajerräcket som skiljer körbanorna åt. Samtliga fordon har eller ska under kvällen bärgas från platsen.

Olyckan har lett till långa köer. Foto: Jan Emanuelsson

Sökning med hund

SVT:s utsände reporter på plats som pratade med polisens yttre befäl Magnus Jönsson under kvällen, berättade att polisen genomförde en sökning med hund i terrängen vid olycksplatsen. Han ville dock inte uppge varför.

– Det är en säkerhetsåtgärd för att vi ska förvissa oss om att det inte är någon som har gett sig av från olycksplatsen, säger Rickard Lundqvist.

Vägen avstängd till fredag morgon

Räddningstjänsten fick klippa upp taket på en av bilarna. Saneringen av vägbanan har tagit hela natten men vägen är nu öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.