Ängelholm har nu papper på att man är en vattensäker kommun. Foto: SVT / arkiv

Livräddningssällskapet: Ängelholm är vattensäkert

Publicerad

Alla ängelholmarna kan låna flytvästar. Alla badanläggningar har personal med utbildning i vattensäkerhet. Det är ett par skäl till att Ängelholm har blivit en vattensäker kommun.

Det är Svenska livräddningssällskapet som utnämner kommuner till vattensäkra. I veckan fick Ängelholm ta emot utmärkelsen i samband med en konferens om vattensäkerhet.

– Det är ett bevis på att vi gör ett bra arbete, säger Elle Olsson, badmästare i Ängelholms kommun, i ett pressmeddelande.

Kan låna flytvästar

Ängelholm har en särskild vattensäkerhetsgrupp där det bland andra sitter representanter från kommunen och räddningstjänsten. All personal på kommunens badanläggningar är utbildad i vattensäkerhet och på havsbaden finns det livräddare på somrarna. Dessutom kan ängelholmarna låna flytvästar.

– Det är viktigt att alla ängelholmare ska känna sig säkra när de badar eller visas vid vatten, säger Elle Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.