Koncernen Greenfood satsar på en ny jätteanläggning i Helsingborg – hör vd:n Ted Stenshed berätta mer i klippet ovan. Foto: Stina Sandström/SVT

Livsmedelsföretag utökar – kan bli 100 nya jobb i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Närheten till motorväg och en stor hamn har gjort Helsingborg till en attraktiv plats för livsmedels- och logisitikföretag. Nu utökar en av de större företagen i staden sin verksamhet – något som kan generera flera nya jobb.

Företagen blir allt fler i Helsingborg och särskilt lockas företag som arbetar med livsmedel eller logistik till den skånska staden. En av de nio största företagen i Helsingborg, livsmedelskoncernen Greenfood, satsar nu på att utöka verksamheten ytterligare.

– Vi har beslutat oss för att investera i en superanläggning på 44 000 kvadratmeter som blir både logistik- och produktionscenter, säger Ted Stenshed, vd Greenfood Fresh Produce.

Kan bli fler anställda

I dag har koncernen cirka 440 anställda i Helsingborg, men den nya satsningen kan innebära 100 nya jobb i framtiden.

– Det finns möjlighet att växa drygt 40 procent i den nya anläggningen, säger Ted Stenshed.

Hör vd:n Ted Stenshed berätta mer om varför koncernen väljer att utöka i just Helsingborg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.