Statsminister Stefan Löfven (S) kommer till Elinebergsskolans aula 8 maj. Med sig har han finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: TT

Löfven till möte i Helsingborg – vill övertyga SD-väljare

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S) kommer till Helsingborg under tisdagen. I Elinebergsskolans aula ska de hålla ett öppet möte om integration. Målet är att locka SD-väljare och blockbytare.

På mötet ges utrymme för partimedlemmar ”i mån av plats” enligt ett internt mejl som Aftonbladet skrev om under lördag eftermiddag. Mejlets avsändare, Anders Svärd, är valledare hos Socialdemokraterna i Helsingborg.

– Mötet är för SD-väljare och blockbytare, man pratar inte för de redan frälsta, säger Anders Svärd, som dock är noga med att påpeka att alla är välkomna till mötet.

Mötet ska hållas på tisdag klockan 18:30 i Elinebergsskolans aula och är en del i Socialdemokraternas valsatsning för att nå blockbytare och SD-väljare.

Anders Svärd (S), valledare i Helsingborg. Arkivbild från Socialdemokraternas kongress 2017. Foto: SVT

För att nå grupperna har man knackat dörr i två veckor. Anders Svärd hoppas att den inbjudan som gått ut ska vara tillräckligt för att locka de tänkta väljargrupperna till mötet.

– Det är ganska tydligt. Det är Magda och Stefan som pratar om integration, säger Anders Svärd.

Finansminister Magdalena Andersson (S). Foto: TT

Inbjudan till mötet på facebook från Socialdemokraterna i Helsingborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.