Måltidschefen Lill Spenning efterlyser mer känsla i skolor och äldreomsorg. Foto: SVT/TT

Måltidschefen efterlyser mer känsla i den offentliga maten

För lite känsla i den offentliga maten. Det tycker måltidschefen i Klippan som efterlyser mer kunskap från det privata restaurangköket.

Idag samlades personer som jobbar med livsmedel på olika sätt i Helsingborg för att prata om framtidens måltid. Bland annat blev det en del samtal om maten i den offentliga sektorn, exempelvis inom skolor och äldreomsorgen.

På plats fanns Klippans måltidschef, Lill Spenning, som tycker att den offentliga sektorn behöver hämta mer inspiration och mer personal från privata restaurangverksamheter.

På så sätt menar hon att man kan få en bättre känsla och serveringsmiljö, även på skolor och äldreboenden.

– Vi blir många gånger lite för rationella och logistiktänkande så att man tappar känslan, därför vill jag se en mix, där där personal från det privata och offentliga möts för skapa bättre måltidsmiljöer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer