• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Mamma döms för hot mot lärare

Publicerad

När dottern skickades ut ur klassrummet för att hon varit stökig på lektionen rann sinnet över på mamman. På kvällen fick läraren hotfulla sms. Nu döms mamman för hot mot tjänsteman.

Flickan kastade saker inne i klassrummet på en skola i nordvästra Skåne. Läraren tillkallade då biträdande rektor för ett samtal med eleven.

På kvällen fick läraren hotfulla sms och mail från flickans mamma. Läraren har vid rättegången sagt att hon blev så rädd att hon efter hoten ändrade sina dagliga rutiner.

Mamman erkände först att hon skickat hoten, men ändrade sig sedan och sa att det var en väninna som gjort det. Det trodde inte tingsrätten på utan dömde henne för hot mot tjänsteman till villkorlig dom och 50 dagsböter. Kvinnan överklagade, men hovrätten kom till samma slutsats och fastställde domen. Mamman ska också betala ett skadestånd på 5000 kronor till läraren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer