Foto: arkivbild/TT

Man åtalas för grov narkotikasmuggling – smugglade in över 74 kilo narkotika

Uppdaterad
Publicerad

I dag åtalas den 39-årige lastbilschauffören som misstänks ha smugglat in kokain och cannabis till ett värde av 25 miljoner kronor.

Den misstänkte chauffören stoppades av tullpersonalen vid färjeläget i Helsingborg i slutet av mars. Tullpersonalen fattade misstankar och valde att ta in chauffören och fordonet för en kontroll.

Efter en genomgång av lastbilen fann tullpersonalen 10 kilo kokain och 64,5 kilo cannabis i ett dolt utrymme i lastbilens golv och i hytten.

– Kokainhalten i det beslagtagna kokainet var avsevärt högre än normalt, cirka 95 procent. Det innebär att det kan spädas ut flera gånger vilket gör att värdet på narkotikan ökar, säger Michaela Linderoth, presssekreterare på Tullverket.

Enligt Tullverket nekar chauffören till brott. Om den misstänkte döms riskerar han fängelsestraff i den övre delen av straffskalan.

LÄS MER: Rekordbeslag av knark i södra Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.