Ingen misstanke om brott när kvinna föll överbord

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen misstanke om brott vid händelsen då en person föll överbord på en färja mellan Oslo och Köpenhamn på tisdagsförmiddagen. Det uppger Forsvarets Operationscenter i Århus till SVT.

– Det finns ingen annan omkring henne vid händelsen, säger Jesper Sorensen, inre befäl på Forsvarets Operationscenter i Århus.

Det var när passagerarna skulle lämna färjan i Köpenhamn vid lunchtid på tisdagen som det visade sig att en passagerare inte längre fanns ombord på båten. Efter en genomgång av färjans övervakningsfilmer så stod det klart att kvinnan föll överbord vid åtta-tiden på morgonen.

Svensk räddningstjänst deltog

Sjöräddningscentralen MRCC i danska Århus kontaktade Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral som deltog i sökandet.  Vid 18-tiden, fyra timmar efter larmet, avslutade räddningspersonalen sökandet.

– Vi avslutar sökandet när vi inte längre tror att vi kan hitta kvinnan vid liv, säger Jesper Sorensen.

Det ska inte varit någon bristande säkerhet på färjan som orsakat fallet. Olyckan inträffade på danskt område i norra Öresund. Räddningsinsatsen syntes bland annat från hamnen i Höganäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.