Man förd till sjukhus med skottskador i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En man med skottskador inkom till akuten i Helsingborg sent på fredagskvällen. Händelsen misstänks ha koppling till ett larm om skottlossing i Landskorna en timme tidigare, uppger polisen på sin hemsida.

Strax efter 23-tiden på fredagen larmades polisen om att man med skottskador förts till sjukhus i en privatbil. Mannen ska inte ha fått livshotande skador.

Enligt polisen tyder händelsen på att ha koppling till ett annat larm om skottlossning vid 22.30-tiden samma kväll i närheten av Silvergården i Landskorna.

– Vid halvelvatiden fick vi flera samtal från personer som uppger att de hört vad man tror är skott i området Silvergården i Landskrona, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Då hade flera personer ringt 112 om hörda skott utomhus i riktning mellan Silvergården och Pilängen. När polisen anlände till platsen befann sig mycket folk i ute området som hade hört skottliknande smällar men ingen påträffades skadad.

Men polisen kunde lokalisera en misstänkt brottsplats som har spärrats av. Mannen, som är i 35-årsåldern, är inte livshotande skadad. Polisen har inte någon misstänkt gärningsperson, men hör vittnen på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.