Flera intilliggande fastigheter fick rutor krossade, fönster på ett hotell mitt emot har skadats och likaså fönster på Mariakyrkan. Foto: Simon Melin/SVT

Städare befann sig i restaurangen bredvid när det sprängdes

Uppdaterad
Publicerad

Två städare befann sig i lokalen bredvid den restaurang som sprängdes i tisdags i centrala Helsingborg.

– Lyckligtvis fick de inga fysiska skador, säger Kent Pehrsson, polisens förundersökningsledare.

Det var i tisdags morse som det inträffade en explosion vid en restaurang på Södra Storgatan. Under dådet befann sig två städare i restaurangen som ligger vägg i vägg där det sprängdes. Även den restaurangen fick stora skador av explosionen. De befann sig i de bakre delarna av lokalen när det small.

– Ingen av de fick några allvarliga skador, men de blev väldigt skärrade helt klart, säger Kent Pehrsson.

Han säger att de arbetat intensivt med att hitta vem som ligger bakom dådet.

– Just nu har vi ingen misstänkt. Vi arbetar med att samla in viktig information. Vi har även förhört restaurangägaren, säger han.

Polisen berättade i tisdags att en eller flera gärningsmän kom från norrgående riktning och stannade vid den aktuella restaurangen på Södra Storgatan för att lämna bomben.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen i Helsingborg höll en presskonferens under tidsdagen. Hör lokalpolischef Karim Ottosson berätta om sprängningen i centrum. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.