Hotfull man i Helsingborg sköts i benet av polis

Uppdaterad
Publicerad

En man hotade en kvinna med kniv i en bostad i Helsingborg natten mot torsdag. När polis anländer eskalerar situationen till den grad att polisen sköt mannen i benet.

Händelsen utspelade sig strax innan midnatt på en ort i Helsingborgs stad.

– Vi får in ärendet som att det finns ett hot mot kvinnan. När vi kommer till platsen är han fortsatt hotfull och beväpnad med kniv, säger polisens presstalesperson Filip Annas.

Polis skjuter i benet: ”Gör att mannen kan övermannas”

Vad som sen händer är oklart men en situation uppstår där en av poliserna avlossar sitt vapen.

– Jag kan inte gå in i närmre detaljer på situationen eftersom det är ett utredningsarbete som pågår. Men en polis känner sig tvungen att använda sitt tjänstevapen och avlossa ett skott så han skadas i benet. Detta gör att mannen kan övermannas.

Han fördes därefter med ambulans till sjukhus och enligt sjukvården vårdats för lindriga skador. Mannen kunde senare lämna sjukhus för polisens arrest.

Polisskottet ska utredas

Mannen är på beslut av åklagare anhållen misstänkt för grovt olaga hot mot kvinnan samt försökt till mord på en polis.

Även skottet kommer utredas, vilket är rutin när polisen använder sitt tjänstevapen. Det ärendet utreds däremot inte av polisen själva utan har lämnats till särskilda åklagarkammaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.