Polis på plats vid Gjörloffsgatan i Landskrona. Foto: Anders Magnusson

Man med misstänkt vapen jagades i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En man på Gjörloffsgatan i Landskrona sågs under lördagskvällen bära på något som liknade ett vapen. I hans lägenhet hittade polisen senare ett luftvapen som mannen saknade licens för.

Larmet kom in vid 17.40-tiden till polisen från förbipasserande som hade observerat mannen på en balkong vid Gjörloffsgatan i centrala Landskrona. Vid 18.30 meddelade polisen att mannen var anträffad i en lägenhet. Polisen uppger också att man hanterade incidenten som en isolerad händelse.

– Situationen är under kontroll och det finns ingen fara för allmänheten, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen, till SVT.

Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. I hans bostad påträffades ett luftvapen som saknade licens. Polisen rubricerar händelsen som grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.