Tre personer gripna för grovt rån i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen larmades polisen till Elineberg i Helsingborg efter att en man påträffats med misstänkta skärskador. Under eftermiddagen kunde polisen gripa tre personer misstänkta för grovt rån.

Det var klockan 8.14 på lördagsmorgonen som polisen blev uppringda av en person som träffat på en skadad man på Elineberg i Helsingborg.

– En man har tagit kontakt med uppringaren utomhus. En man som är skadad, med misstänkta skärskador på överkroppen, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Under eftermiddagen meddelade polisen att två personer, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, hade gripits i anslutning till brottsplatsen och att en man i 25-årsåldern hade gripits senare under dagen. Samtliga misstänks för grovt rån.

– De har tvingat till sig bland annat en cykel och en mobiltelefon, säger Patric Fors.

Har kunnat prata med den skadade

Den skadade personen fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är just nu okänt, men mannen ska ha varit talbar.

– Vi har kunnat prata med honom kort på platsen, och vi är på plats på sjukhuset och kommer förhöra honom när vi kan, säger Patric Fors.

En misstänkt brottsplats spärrades av och området söktes av med hund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.