Christoffer Palmer programansvarig för Höganäs Summer Book Festival. Foto: SVT

Många kända namn när Höganäs slår upp portarna till stor litteraturfestival

Publicerad

Klockan 12 på fredagen slår Höganäs Summer Book Festival upp portarna till Blå hallen, en gammal ombyggd fabrikslokal som rymmer tre scener och en stor hall för föreläsningar, utställningar, sång och musik.

Med ett isländskt tema, flera kända namn och författare bördiga i trakten så startar Höganäs idag en två dagar lång bokfestival.

– Det ska vara seriösa författarsamtal men fest däremellan, säger programansvarige Christoffer Palmer som till vardags driver bokhandel i både Höganäs och Båstad.

Pandemin har ökat suget

Inspirationen fick han för många år sedan i Edinburgh som hade en stor bokfestival som signalerade mycket fest och glädje. Att så många vill komma till Höganäs menar han dels har med att han är väletablerad i branschen och att många nu är sugna på att komma ut.

– På grund av att alla fått hålla sig hemma ett år, även författare så är de jättesugna på att vilja komma ut och träffa läsare igen, säger han.

Åsa Moberg, Ewa Fröling, Klas Östergren, bland flera andra kommer, liksom höganäsfödda Julia Ravanis. Och så islänningarna.

– Vi har tre isländska författare som besöker oss och det är dem jag själv är mest nyfiken på, säger Christoffer Palmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.