Lösspringande hund slutade med misshandel

Publicerad

Det som började med att en lös hund sprang upp på en tomt i Örkelljunga slutade med slag med en gångstav och spottande i ansiktet. Nu döms de båda männen till dagsböter vid Helsingborgs tingsrätt för ofredande och ringa misshandel.

De två männen ska ha hamnat i konflikt efter att en av dem kommit gående förbi den andre mannens tomt med sin hund lös. Hunden sprang in på uppfarten och de två började bråka – de hade redan tidigare haft en konflikt om att hunden försökt bita den andre mannens katt.

Slog med gångstav

Bråket eskalerade och mannen med den lösa hunden slog till den andra i ansiktet med sin gångstav. Den andre mannen svarade med att spotta honom i ansiktet. De båda männen skrek nedsättande ord till varandra – då kom en tredje man och bröt av gångstaven.

Misshandel och ofredande

Männens historier om vad som hände skiljer sig åt men nu döms alltså mannen med den lösa hunden för misshandel och 8 500 kronor i dagsböter. Den andra mannen döms för ofredande och 6 400 kronor i dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer