Foto: Markus Hjortsman/SVT

Drog ut tänder, knivhögg och strödde salt i såren – tre åtalas

Publicerad

De drog ut tänder på sitt offer, högg med kniv och strödde salt i såren. På måndag startar rättegången mot tre personer för bland annat tortyrliknande misshandel och människorov.

De nu åtalade har suttit häktade sedan i somras och åtalas nu för fyra olika fall där synnerligen grov misshandel och människorov är ett par av åtalspunkterna.

På måndag startar den fyra dagar långa rättegången. Två av de åtalade, en 32-årig kvinna och en 35-årig man, misstänks för tre brutala våldsbrott.

I det fjärde åtalet är ytterligare en person, en 37-årig man, misstänkt. Det åtalet omfattar människorov, synnerligen grov misshandel och försök till utpressning.

Drog ut tänder

I somras kidnappade trion, enligt åtalet, en man som sedan utsattes för tortyrliknande misshandel i en lägenhet i Helsingborg. Trion band mannen, klädde av honom och drog runt honom i ett koppel gjort av ett skärp.

Sedan satte misshandeln igång. De tre åtalade ska ha dragit ut flera av sitt offers tänder, slagit, sparkat och hoppat honom och huggit honom med en kniv. Sedan ströddes salt i såren.

”Lidande och dödsångest”

I åtalet nämns bruten käke och näsben, svullnader och blåmärken. Åklagaren talar också om ”synnerligt lidande och dödsångest”.

I samband med misshandeln försökte de tre utpressa sitt offer på 50 000 kronor.

Paret är dessutom åtalat för ytterligare tre våldsbrott.

Samtliga åtalade förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer