Rögle BK har aldrig vunnit en slutspelsmatch men i år tror lagkaptenen Mattias Sjögren att chanserna är goda – hör honom berätta mer här. Foto: SVT/Stina Sandström

Serieledare och guldfavoriter – nu ökar förväntningarna på Rögle

Publicerad

Rögles säsong har varit framgångsrik och laget toppar nu serien. Trots att det är en bra bit till slutspelet ökar nu förväntningarna på ett SM-guld.

– Vi kommer göra allt i vår makt att gå hela vägen, säger lagkaptenen Mattias Sjögren.

Efter lördagskvällens hemmamatch mot Skellefteå väntar ett tio dagar långt speluppehåll innan seriespelet drar igång igen. Rögle har under de senaste åren arbetat långsiktigt för att bygga ett lag med slutspelsrutin genom bland annat värvningar av spelare från andra klubbar.

– Vi har många spelare som tidigare har vunnit slutspelsmatcher så vi har mycket erfarenhet i laget, säger Mattias Sjögren.

Hög lägstanivå

Nyckeln till Rögles framgångar beror enligt lagkaptenen dels på att de haft en hög lägstanivå under hela säsongen, men också att laget har fört ett ödmjukt spel med skickliga offensiva toppar.

Det ser ut som att Rögle går mot ett slutspel men det finns detaljer för laget att arbeta på innan de tar sin första slutspelsvinst.

– Det är ett väldigt bra lag och vi har en bit kvar innan vi är i ett eventuellt slutspel, men vi tror på oss själva så jag tror vi kan gå hela vägen, säger Mattias Sjögren.

I klippet ovan hör du lagkaptenen berätta mer om säsongen hittills och förväntningarna framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.