MC-förare död i trafikolycka

Publicerad

En motorcyklist har avlidit efter en olycka med en personbil i Höganäs under torsdagen. Händelsen är under utredning men vad som orsakade olyckan är enligt polisen fortfarande oklart.

– Alla parter var otroligt chockade igår så det är naturligt att man inte fått någon vettig förklaring på vad som hänt än, säger Farid Umeflod på polisen i Helsingborg.

Det var under torsdagseftermiddagen som olyckan inträffade i korsningen på väg 112 och Mjöhultsvägen utanför Jonstorp i Höganäs. Enligt polisen dog MC-föraren på platsen men föraren av personbilen ska ha klarat sig utan skador. Polisen håller nu på att utreda olyckan.

– Vi har inte satt någon rubricering ännu, vi håller fortfarande på att utreda omständigheterna.

För att utreda ska polisen bland annat se hur fordonen har färdats, höra vittnesuppgifter och analysera tekniska bevis. Polisen tittar även på hur väderförhållandena har varit.

– En faktor som vi tittar på och dokumenterat är att det var kraftig sol vilket kan ha påverkat, säger Farid Umeflod.

Förutom avsaknad av rubricering så finns det heller ingen misstänkt. Farid Umeflod vill inte bekräfta om polisen hållit något förhör med föraren av personbilen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer