Polisen spärrade av bostaden efter händelsen. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt dråp i Höganäs

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan ett-tiden natten till söndag larmades polisen till en bostad i Höganäs. En man hittades livlös på platsen och han avled några timmar senare på sjukhus. En man är gripen misstänkt för dråp.

Platsen spärrades inledningsvis av den bostad där den avlidne mannen befann sig, i väntan på den tekniska undersökningen. Vid sjutiden på söndagsmorgonen hävdes avspärrningarna.

Då var det fortfarande mycket som var oklart i händelseförloppet. Polisen har rubricerat händelsen som misstänkt dråp.

– Man kan inte utesluta dråp, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

En rättsmedicinsk undersökning där dödsorsaken utreds kommer att göras.

En person gripen

På söndagsförmiddagen har polisen gripit en misstänkt och ärendet har skickats vidare till åklagare. I övrigt är polisen förtegen om detaljer kring det misstänkta dråpet och hänvisar till utredningstekniska skäl.

– Åklagaren vill höra mannen först och främst innan man går ut med mer information. Det är av utredningstekniska skäl, säger Kim Hild.

Brottsrubriceringen är fortfarande dråp.

– Han är gripen misstänkt för dråp. Nu ska vi höra vad han har att säga men även invänta rättsmedicinska undersökningen, det är mycket vi inte vet ännu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.