Misstänkt farligt föremål i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen tillkallades det nationella bombskyddet efter att ett misstänkt farligt föremål anträffats utomhus i Landskrona.

Vid klockan 16 på tisdagseftermiddagen kom larmet in till polisen. Det var en privatperson som hade hittat ett föremål utomhus, vid Citadellvägen i Landskrona. Polisen kunde inte utesluta att det var farligt och valde att spärra av ett större område norr om den yttre vallgraven.

Föremålet låg dock inte i anslutning till någon byggnad eller något fordon, och man bedömde det inte som en hotsituation riktad mot någon specifik person eller verksamhet.

Strax efter klockan 18 på kvällen uppgav polisen att det nationella bombskyddets specialister hade varit på plats och tagit hand om föremålet för vidare undersökning och att man tagit bort avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.