Foto: TT/Arkiv

Misstänkt för barnmord släppt

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som greps i måndags misstänkt för ett sju år gammalt mord i Nordvästra Skåne släpptes på onsdagseftermiddagen. Enligt åklagaren är hon dock fortfarande misstänkt. 

Kvinnan anhölls som skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden.

– Utredningsläget är sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Det var en pojke i tvåårsåldern som avled 2010. Kvinnan är närstående till barnet. Det gjordes en obduktion efter dödsfallet, men den ledde inte till några misstankar om brott, enligt kvinnans försvarsadvokat Karin Amedro.

Åklagaren Helene Jacobsson betonar att kvinnan fortfarande är misstänkt.

– Misstankarna kvarstår och vi är fortfarande intresserade av att få in uppgifter som kan vara relevanta för utredningen.

– Det är ett helt korrekt beslut av åklagaren. Det har inte presenteras några bevis som talar mot mot min klient, säger försvarsadvokaten Karin Amedro.

Polisens utredning mot kvinnan kommer att fortsätta den närmaste tiden.

– Jag har inte fått se hela underlaget, men jag tror inte att det kommer att leda nånstans, säger Karin Amedro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.