Unga män rånades i Helsingborg – fick tillbaka bytet

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans har kallats till Bergaliden i Helsingborg efter ett larm om personrån. Enligt polisen har två gärningsmän försökt råna två unga personer.

– Polis och ambulans har just anlänt till platsen. Det rör sig om två unga killar som berättar om att de blivit utsatta för rån av två gärningsmän som avvikit från platsen, säger Katarina Rusin på polisens ledningscentral.

En av de två unga männen blev slagen i ansiktet och bestals på sin telefon. Den andre unge mannen blir sparkad flera gånger i huvudet men vägrar lämna sin telefon. När gärningsmännen flyr platsen kastar de stulna telefonen så att rånoffret får tillbaka den.

– Ambulans kallades till platsen för att undersöka en av killarna som ska ha blivit sparkad och slagen. Han hade sår och blödde från ansiktet men behövde inte åka med ambulans vad jag kan se från anmälan, säger Katarina Rusin.

Polisen sökte de misstänkta gärningsmännen i området och kontrollerade några personer, men ingen är i nuläget gripen för händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.