Åstorps kommun har polisanmält en anställd på en kommunal förskola efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn på förskolan – hör förvaltningschefen Annika Hoppe berätta mer här. Foto: SVT

Misstänkt sexuellt övergrepp på förskola i Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

En person anställd på en kommunal förskola i Åstorp har polisanmälts och stängts av från jobbet efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn.

Polisanmälan lämnades in i fredags skriver kommunen på sin hemsida.

– Vi agerade direkt då händelsen kom till vår kännedom och vi ser allvarligt på det som hänt, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Bildningsförvaltningen i Åstorp.

Enligt anmälan ska övergreppet på barnet ha skett vid ett tillfälle på förskolan.

–  Det finns inga misstankar idag om att det är fler barn utan det här är ett enstaka tillfälle, säger Annika Hoppe.

Intern utredning

Hon vill inte gå in på vilken typ av anställning den misstänkte förövaren har. Personen har stängts av från förskolan med full lön under utredningstiden.

Personal och föräldrar på den aktuella förskolan har informerats. Utöver polisanmälan kommer kommunen också att göra en intern utredning.

– Att ge stöd till berörda är just nu vår högsta prioritet, säger Annika Hoppe.

I klippet ovan kan du höra Annika Hoppe, förvaltningschef i Åstorps kommun, berätta mer om händelsen och vad kommunen nu gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.