Flera polispatruller arbetar på platsen i Landskrona. Foto: André Tajti / Topnews

Man i 20-årsåldern skadad i skottlossning i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

En person har förts till sjukhus efter en skottlossning i Landskrona. Polisen är på plats med flera patruller och den misstänkta brottsplatsen är avspärrad.

– En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med skottskador, men han bedöms inte vara livshotande skadad, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Vid 20-tiden på fredagskvällen larmade flera personer polisen om en skottlossning i Landskrona. Polisen är på plats med flera patruller och har spärrat av ett större område i centrala Landskrona.

– Vi är i ett intensivt skede, men vad jag kan bekräfta är att en person förts till sjukhus med skottskador och att tekniker är på väg till platsen,  säger Evelina Olsson.

Vid 22-tiden gick polisen ut med informationen att den skadade är en man i 20-årsåldern. Hans skador bedöms som lindriga. Ingen misstänkt hade då ännu kunnat gripas för dådet. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Flera skott

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska vittnen på platsen ha hört att sju-åtta skott avlossats. Polisen är dock än så länge väldigt förtegna om ärendet. Men har spärrat av ett område i anslutning till Östergatan i Landskrona.

– Det är fem-sex polispatruller på plats här i alla fall, säger ett vittne till SVT Nyheter Skåne.

Polisavspärrningar efter en misstänkt skottlossning i Landskrona under fredagskvällen. Foto: André Tajti / Topnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.