• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Misstänkt våldtäkt vid badplats – pojke anhållen

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen ska en våldtäkt ha skett vid en badplats vid Åsljungasjön, utanför Örkelljunga. En 16-årig pojke är anhållen för våldtäkt mot barn.

Andra badgäster, bland annat ett fotbollslag som var på träningsläger, höll kvar den misstänkte 16-årige pojken. När polisen kom till platsen kunde de gripa honom. Senare på lördagkvällen anhålls pojken misstänkt för våldtäkt mot barn.

– Det har hållits förhör både med den misstänkta och vittnen och det är efter det som åklagare har beslutat att anhålla den misstänkte, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

Den drabbade flickan är 13 år och fördes till sjukhus för undersökning.

– Även den misstänkte har förts till sjukhus för spårsäkring, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen.

Polisen fanns under lördageftermiddagen kvar på platsen för att förhöra vittnen.

– Vi vet inte om de känner varandra sedan tidigare, det är en av sakerna som ska utredas, säger Calle Persson

Häktningsbegäran senast på tisdag

Ärendet hanteras under helgen av jourhavande åklagare men ska under måndagen lämnas över till ordinarie åklagare med specialisering på brott med unga inblandade. Senast på tisdag måste en begäran om häktning göras. Polis och åklagare är i övrigt sparsamma med detaljer.

– När det handlas om såhär unga misstänkta och brottsoffer går vi inte ut med mer information, säger Robin Simonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.