Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anna Jähnke (M) tror att flera kommuner och verksamheter i Skåne kommer att drabbas hårt av smittan och att konsekvenserna kommer att synas en lång tid framöver.

Moderaterna i Skåne uppmanar: ”Stanna hemma i påsk!”

Uppdaterad
Publicerad
Efter Folkhälsomyndighetens rekommendation uppmanar nu moderata toppolitiker i Skåne folk att stanna hemma i påsk. Samtidigt går besöksnäringen på knäna i brist på gäster.

”Undvik alla onödiga resor mellan landets olika län”. Det skriver moderata toppolitiker i pressmeddelandet som riktar sig både till de som tänkt besöka Skåne och skåningar som tänkt resa i påsk.

Bakom uppmaningen står de 35 moderata ledamöterna i regionen. En av dem är Anna Jähnke (M) som är regionråd i Skåne.

– Det är ett sätt för oss att visa att vi tar ansvar. Det är viktigt att var och än gör vad de kan nu för att inte öka smittspridningen, säger hon.

Slår hårt mot besöksnäringen

Men det begränsade resandet kan enligt Anna Jähnke samtidigt leda till att flera verksamheter, bland annat inom den redan utsatta hotell- och restaurangbranschen, får det extra tufft framöver.

Redan nu, säger hon att konkurserna i Skåne är nästan dubbelt så många som i övriga landet.

Trots det står hon fast vid uppmaningen att stanna hemma.

– Just nu i det här akuta skedet är det viktigt att se till så att smittan inte sprider sig över regionsgränserna. Men det är klart att jag lider med alla företag som drabbas, säger Anna Jähnke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet