Morden på Hallandsåsen är titeln på den pjäs som baserad på verkliga händelser har premiär på Helsingborgs stadsteater nästa år. Foto: Helsingborgs stadsteater

Dubbelmordet på Hallandsåsen blir pjäs i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

För 14 år sedan hittades två tonårsflickor döda på Hallandsåsen. De var svårt misshandlade och frös till döds. Nu blir dådet pjäs på Stadsteatern i Helsingborg.

Flickorna hade varit ute på en åktur med två då 17-åriga pojkar. Men i en öde del av skogen på Halllandsås slutade färden med en tragedi. Pojkarna misshandlade båda flickorna så svårt att de inte hade någon möjlighet att söka hjälp. Istället dog de på platsen, ihjälfrusna under den kalla vinternatten.

Så småningom dömdes pojkarna för mord till fängelse respektive sluten ungdomsvård.

Nu bildar händelsen bakgrunden till en nyskriven pjäs som får premiär på Lillan på Helsingborgs Stadsteater i slutet av februari nästa år.

Viktigt med samhällsförankring

Pjäsen heter Morden på Hallandsåsen och är skriven av Kristian Hallberg. Historien är påhittad, men baseras på fakta kring vad som faktiskt hände.

Andra uppsättningar som är på gång på Stadsteatern är Jerusalem som bygger på Selma Lagerlöfs bok och Ett drömspel som också bygger på en bok, skriven av August Strindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.