Handbollsklubben OV Helsingborg erbjuder läxhjälp på sex skolor varje vecka. Foto: SVT

Näringslivet backar upp handbollsklubbens läxsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben OV Helsingborg erbjuder läxhjälp på sex skolor varje vecka. Till sin hjälp har klubben drygt 20 volontärer – flera av dem från det privata näringslivet. Ellen Persson och Emma Tingberg hjälper skolbarnen på betald arbetstid en dag i veckan.

Till vardags arbetar Ellen Persson med att introducera och prissätta nya läkemedel på ett läkemedelsföretag i Helsingborg. Den här onsdagen hjälper hon, och kollegan Emma Tingberg, en grupp ettor och tvår med läxhjälp på Kubiksskolan i Helsingborg.

– Det är kul för oss anställda att göra något annat, som är helt annorlunda än det vi jobbar med i vanliga fall, säger Ellen Persson.

Läxläsningen ordnas av lokala handbollsklubben OV Helsingborg, som erbjuder drygt 300 elever hjälp med läxor och handbollsträning varje vecka.

20 volontärer – pensionärer och näringslivet

Cirka 20 volontärer bistår med läxläsningen. De allra flesta är pensionärer, men allt fler kommer från näringslivet. En bank, ett hotell och ett läkemedelsföretag bidrar med hjälp i läxlsatsningen.

– Det kändes som det här projektet passade oss. Vi får lov att göra det här som en del av arbetet. Det är kul att bidra till ett projekt lokalt, ett projekt där man hjälper barn, dels med integrationen och dels med läxorna, säger Ellen Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.