Håkan Kerrén är verksamhetschef på akuten och stabschef på Helsingborgs lasarett. Foto: Stina Sandström / SVT

Nästan dubblering av covidinlagda i Helsingborg under påskhelgen

Publicerad

Under påskhelgen gick antalet inlagda covidpatienter på Helsingborgs lasarett från 11 till 21. Samtidigt varnar verksamhetschefen för akutsjukvården för att vi kanske ännu inte sett effekterna av påsklovets sammankomster fullt ut.

– Nu var det ju lov här igen. Många gör kanske saker som de inte ska göra, umgås mer, är ute mer och träffar andra människor, säger Håkan Kerrén, verksamhetschef för akutsjukvården och stabschef på Helsingborgs lasarett.

Från att ha haft elva covidpatienter inlagda på Helsingborgs lasarett på skärtorsdagen är siffran på tisdagen hela 21 stycken.

– Det är något vi var oroliga för att det skulle kunna ske, säger Håkan Kerrén.

– Vi har kapacitet för detta antal patienter. Vi har kunnat återställa vanliga vårdavdelningar för de som inte är covidsjuka vilket har varit en stor bristvara med många patienter som fått vänta för länge på akuten.

Men än finns det risk att påskhelgens sammankomster kan visa sig ytterligare i covidstatistiken.

– Det lär visa sig de närmsta dagarna. Vi hoppas ju att folk har följt restriktionerna i större omfattning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.