Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera av grannarna till Friluftsbadet har hört av sig till kommunen, men de tycker att åtgärderna inte gör någon nytta. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Nattbadare i Bjuv stör grannarna: ”Kan knappt sova”

Uppdaterad
Publicerad

Grannar till Friluftsbadet i Bjuv har under flera somrar störts av olovliga badgäster efter stängningstid. De har hört av sig till kommunen men känner att de inte får någon respons.

– Kommunen har tappat kontrollen, säger Richard Bertilsson, en av grannarna.

Varma sommardagar är det många som flockas till badet i centrala Bjuv. Men efter stängning är det inte alla som är nöjda.

– Folk i alla åldrar tar sig in på badet när det är stängt, och eftersom det ligger i en gryta blir det ett väldigt liv så vi kan knappt kan sova, säger Richard Bertilsson.

Hör Rickard Bertilsson berätta mer om nattbadandet i klippet ovan.

Uppmanade allmänheten

Kommunen gick i mitten av juli ut med en vädjan på sociala medier, där de skrev att de som befinner sig på badet efter stängning riskerar böter för olaga intrång. Men natten efter inlägget fick badet åter igen besök.

– Jag vill påstå att i och med att vi har ökat kommunikationen med medborgarna får vi nu mer information om vad som händer. Jämför vi med tidigare år så ser jag inte att vi har tappat kontrollen. Det håller sig ungefär på samma nivå som det gjort tidigare, säger Matthias Gustafsson, trygghetssamordnare Bjuvs kommun.

7 juni 2021
Nu i kväll körde de in med moped på området genom grinden som ni så smart har lämnat olåst från Bäckstigen. När ska ni ta detta på allvar?

12 juni 2021
Det sker så gott som varje dag! Det är inte bara ungdomar som tar sig in utan även sett att där är små barn inne, troligtvis med förälder eller äldre syskon. Så små barn som ungefär 3-4 år.

20 juni 2021
Just nu är det ett gäng badande inne på badet. Det körs med mopeder på cykelbanorna runt om och det går till och med en man med sin hund där inne nu.

5 juli 2021
I natt har det varit folk på badet hela natten. Nu 04.50 är där fortfarande folk och badar. Du kanske förstår att vår nattsömn inte har varit den bästa på grund av dessa idioter?? Vi orkar snart inte mer och kommer att göra oss olyckliga på dessa jävla badande dårarna!!

13 juli 2021 (natten efter kommunens inlägg på sociala medier)
Då var det dags att bli väckt igen av tjuvbadare. Trots inlägget på fb och Instagram tidigare idag så är där folk och badar nu, 01.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer