Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Markus Eek, rektor på Ängelholms gymnasieskola, planerar inför skolstarten i mitten på augusti. Foto: Erik Danielsson/SVT

Gymnasieskolorna förbereder sig för elevernas återkomst

Publicerad

Ängelholms gymnasieskola förbereder nu som bäst för att cirka 1400 elever ska återvända efter sommarlovet. Det blir också första gången sedan distansundervisningen infördes i mars som eleverna ska ha lektioner i skolans lokaler.

Rektor Markus Eek har en rad utmaningar och problem att lösa inför skolstarten. Om cirka två veckor återvänder bortåt 1400 elever till gymnasieskolans lokaler med krav på social distansering i lektionssalar, matsal och allmänna utrymmen.

– Man kan tänka sig att man har vissa klasser inne vissa dagar eller vissa veckor om vi märker att den sociala distanseringen inte fungerar. Vi har ju goda exempel från i våras när vi bedrev distans- och fjärrundervisning, och känner vi att vi kommer behöva göra det igen så utesluter jag inte alls den möjligheten, säger Markus Eek, verksamhetschef Ängelholms gymnasieskola.

Skolan anpassar just nu lokalerna genom att bland annat öka avståndet mellan bänkar i lektionssalarna.

I videon ovan kan du höra mer om rektorns tankar inför terminsstarten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet