NMR-företrädare åtalas misstänkt för misshandel i Örkelljunga

Uppdaterad
Publicerad

En tonårstjej slogs ner och blev sparkad i magen. En ung man blev slagen och sedan påkörd av en bil i Örkelljunga. Nu åtalas två NMR-företrädare för misshandel mot sitt nekande.

Det var dagen före valet den 10 september som polis larmades till Örkelljunga där en ung man och tjej i tonåren blivit misshandlade. Tjejen hade blivit nedslagen på marken, slagen i ansiktet och sparkad i magen.

Mannen hade blivit sparkad på och sedan påkörd av en bil så att hans ben klämdes mellan bilen och en stolpe.

Därefter greps två företrädare för det nazistiska partiet NMR som kandiderade till fullmäktige i Örkelljunga, Sebastian Elofsson och Marcus Hansson. Nu åtalas de båda vid Helsingborgs tingrsätt för misshandel.

NMR-skyltar hade rivits ned

I åtalet framgår det att upprinnelsen till händelsen var att NMR-företrädarna ska ha anklagat mannen och tjejen för att ha rivit ned NMR-skyltar. Sebastian Elofsson och Marcus Hansson ska ha stannat med en bil och varit hotfulla mot dem.

Mannen och tjejen började gå därifrån och såg sedan hur de två männen tog på sig handskar, maskerade sig och sprang efter dem. Sedan misshandlades de båda.

Efter detta ska Sebastian Elofsson satt sig i bilen och kört på den unge mannen så hans ben klämdes mellan en stolpe och en bil. 

Nekar till brott

Kort därefter hittade polisen de två männen på en bakgård i Örkelljunga. En av dem på sig boxningshandskar på sig.

Förutom offren finns det två oberoende vittnen som pekat ut Sebastian Elofsson och Marcus Hansson som gärningsmän.

Båda männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.