Fyra syskon i Perstorp har varit försvunna i över två månader. Foto: SVT Grafik

Försvunna Perstorpsbarnen efterlysta internationellt

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fortfarande inga spår efter de fyra syskonen som försvann från Perstorp i samband med en omplacering för över två månader sedan. Nu tar polisen hjälp av sina kolleger i övriga Europa.

SVT Nyheter Helsingborg har tidigare rapporterat om de saknade syskonen i Perstorp – och om hur det dröjde innan någon myndighet tog ansvar för att leta efter dem.

Barnen är mellan 7 och 14 år gamla. När de kom till Sverige fick de bo hos släktingar i Perstorp.

Men släktingarna fick inte bli familjehem utan barnen placerades i ett annat hem. Det var då som de försvann.

Sex veckor senare upprättade polisen en anmälan och efterlyste barnen. Nu förstärker man letandet och utökar efterlysningen med en internationell sådan, vilket Sveriges Radio P4 i Kristianstad var först med att rapportera.

Flera personer förhörda

Kriminalkommissarie Kent Persson hos polisen i nordvästra Skåne, säger till radion att polisen hållit förhör med flera personer som stått nära barnen. Men två månader efter försvinnandet vet fortfarande inte polisen var barnen är.

Just nu misstänker polisen inte att något brott har begåtts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Perstorp

Mer i ämnet