Emma Pettersson är projektledare för Curling EM. Foto: Linda Ekström/SVT

EM i curling drar igång i Helsingborg

Publicerad

På lördag är det dags för EM i curling på Olympiarinken i Helsingborg. Över 80 volontärer hjälper till för att få evenemanget att fungera och ser till att det blir en curlingis med bästa kvalitet att spela på.

Deltagare från 26 länder ansluter till EM, ett arrangemang som Helsingborgs curlingklubb ansökte om redan för fyra år sedan.

– Det som betyder mest är att få visa en olympisk vintersport här nere i Skåne, säger Emma Pettersson, projektledare för Curling EM.

Isexpert från Kanada

Just nu är det hektiska dagar för alla volontärer och arrangörer. För att få till den perfekta curlingisen har de tagit in experthjälp från Kanada.

– Det har varit långa dagar med mycket jobb och vårt mål är att få till den bästa isen, säger Jamie Denbrook som reser runt i världen och gör om hockeyrinkar till curlingarenor.

Isen ska vara i topptrim inför mästerskapet i Helsingborg. Foto: Minna Korsgren

På lördag, den 16 november, startar matcherna och håller på i en vecka. SVT kommer att sända 15 av matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.