Nyårssaluten, för 48:e gången i Helsingborg Foto: Johan Dernelius

Nyårssaluten – Hittarp segrade

Publicerad

Under söndagen spelades den sista matchen i Nyårssaluten för det här året och herrseniorerna i Hittarps IK slog Råå med 3-2.

– Den var en väldigt jämn match och kunde gått åt vilket håll som helst. Det har varit många bra matcher under hela turneringen, berättar Stefan Jansson, logistikansvarig för Nyårssaluten l Helsingborg.

Fotbollsåret 2018 i Helsingborg fick sin traditionella avspark under fredagen då Nyårssaluten startade för 48:e året i rad i Helsingborgs arena.

I fotbollsturneringen spelar föreningar från Helsingborg, och det här året spelade flickor och pojkar födda 2007/2008 och herrseniorer. Nyårssaluten har även varje år två uppvisningsmatcher och detta året spelade de som är födda 2011.

– Allt har gått jättebra, det har varit fullt med publik och cirka 60 matcher har spelats under helgen, säger Stefan Jansson.

2500 åskådare

Han uppskattar att drygt 2500 besökare tittade på finalen under söndagen.

Vad betyder Nyårssaluten för Helsingborg?

–  Jag tror att den betyder mycket, det är många lag som spelar och det är en uppstart för fotbollsåret. Många har haft vila efter jul och nyår vill komma hit och titta lite.

En av spelarna är William, 10 år, från Råå IF. Det är första gången han är med i Nyårssaluten.

– Det har gått bra och varit roligt, det bästa med helgen har varit att spela fotboll, säger han.

Liam, Henri, William och Amer, samtliga spelare i Råå IF. Foto: Julia/Maric

Matchresultat

Semifinal 1: Hittarp-HIF 1-0.

Semifinal 2: Croatia-Råå 0-2.

Final: Hittarp-Råå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.