Antalet företag har ökat i Helsingborg och särskilt inom logistikbranschen – här berättar näringslivsdirektören Annette Melander mer. Foto: TT/SVT

Ökad e-handel får fler företag att vilja satsa i Helsingborg

Publicerad

Det är högt tryck på kommunens mark för företag som vill expandera eller etablera sig i Helsingborg. Särskilt har utvecklingen av e-handel lockat företag till staden.

– Där har vi sett en kraftig ökning, säger Annette Melander, näringslivsdirekör.

Idag finns drygt 14 600 företag i Helsingborg, vilket är en ökning sedan tio år tillbaka. Intresset för kommunens mark har även ökat den senaste tiden.

– Vi ser både en expansionsvilja hos befintliga företag och förfrågningar kring etableringar. Vi har ett högt tryck på mark och utbudet matchar inte alltid efterfrågan, säger Annette Melander, näringslivsdirektör i Helsingborg.

Närhet till hamnen lockar

Infrastrukturen med närheten till en stor hamn och motorvägen är några av anledningarna till att just Helsingborg blivit en attraktiv stad att placera sitt företag, menar näringslivsdirektören.

Den ökade e-handeln har gjort att intresset för Helsingborg blivit ännu större senaste tiden.

– Det är ett starkt tryck på logistiketableringar. E-handelsutvecklingen driver den typen av etableringar och där har vi sett en kraftig ökning, säger Annette Melander.

Hör näringslivsdirektören Annette Melander berätta mer om företagsutvecklingen i Helsingborg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.