Okända män tog sig in i ett boende för hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Fyra okända män tog sig in till ett boende för hemlösa i Ängelholm och hotade och rånade en i personalen i slutet av januari. Nu har händelsen anmälts.

Trots att boendet var fullbemannat uppstod en obehaglig situation på den aktuella söndagskvällen. De okända gärningsmännen tog sig in i boendet med en sedan tidigare känd nattgäst.

Nattgästen ska då, enligt anmälan till Arbetsmiljöverket, ha frågat personalen om sina tillhörigheten som han ville ha tillbaka. Men eftersom han inte hade några privata saker på boendet nekade personalen honom.

Situationen eskalerade

Situationen blev då snabbt hotfull eftersom de fyra gärningsmännen började hota personalen och tog larm, telefon och körkort från en anställd som senare fick tillbaka värdesakerna.

Därefter ska gärningsmännen ha gått igenom alla förvaringsskåp som nattgästerna brukar försvara sina tillhörigheter i och kastat ut allt på golvet. De stal då också värdesaker från en annan nattgäst.

– Vid situationer som dessa är prio ett är att ta hand om personalen och deras säkerhet. Sedan att våra gäster ska känna sig säkra och trygga, säger Lieselott Perlhagen, enhetschef på boendet.

Vill inte kommentera situationen

Huruvida personalen kom till fysisk eller psykisk skada vill inte enhetschefen uttala sig om men menar att de snabbt hanterat situationen.

– Vi lägger alla resurser och möjligheter vi kan för att de ska få återgå till en dräglig arbetsmiljö. Det som hände är tragiskt men vårt samhälle är tragiskt.

Tre dagar efter incidenten anmälde enhetschefen händelsen till Arbetsmiljöverket men menar att inga rutiner har brustit.

– Men vi tittar över vad vi kan göra framöver för att trygga både personalen och de boendes säkerhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.