Säkerheten kring de kommunanställda i Åstorp har fått skärpas. De ökande hoten kopplar Cecilia Selin, kris- och säkerhetssamordnare, samman med narkotikahandeln på bygden. Foto: SVT

Fler hot mot kommunanställda i Åstorp

Publicerad

I takt med att polisen och kommunen sätter hårdare press mot narkotikahandeln i Åstorp har flera hot riktats mot anställda. Kommunen har nu tvingats öka säkerheten.

Flera gånger har kommunanställda hotats av personer med anknytning till drogproblemen i Åstorp. Det har bland annat skett på medborgarkontoret och i anslutning till en skola.

Just vid skolgårdar, på kvällar och nätter, sker en del av den narkotikahandel som blivit ett problem i Åstorp, enligt Cecilia Selin, kris- och säkerhetssamordnare i kommunen.

Flera säkerhetsåtgärder

– Våra anställda har utsatts för så allvarliga hot att vi på olika sätt valt att öka säkerheten.

Det handlar om ökat personskydd med vakter, larm, låsta byggnader, högre diskar och säkerhetsutbildning för de anställda.

– Vi bygger in säkerhet. Man ska inte kunna nå personalen med lätthet och vi ska snabbt kunna rymma ut lokalen om det krävs. Personalen ska vara så trygg att man kan agera i dessa situationer, säger Cecilia Selin.

Erbjuds stödsamtal

Anställda som har fått ta emot hot erbjuds också stödsamtal.

– Naturligtvis mår man inte bra när det händer, men vi har ett krisstöd och vi pratar om det som händer, vi gömmer inte undan problemen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer