Så här kan det se ut på Vasatorpsvägen när ombyggnaden är klar. Foto: WSP

Här banas väg för den nya Helsingborgsexpressen

Uppdaterad
Publicerad

Nu stängs Vasatorpsvägen mellan Regementsvägen och Blåkullagatan av. Helsingborg stad bygger om gator och hållplatser för att göra plats för Helsingborgsexpressen.

Helsingborgsexpressen är en satsning på spårvägsliknande rymliga bussar på linje 1, Helsingborgs mest trafikerade stadsbusslinje.

Läs mer: ”Blir lite som den gamla spårvagnssträckan från norr till söder”

Arbetet för att anlägga den nya busslinjen går nu vidare på Vasatorpsvägen, som kommer vara avstängd fram till juni 2018. Det skriver Helsingborg kommun i ett pressmeddelande. Under tiden hänvisas fordonstrafiken till andra vägar.

Helsingborgsexpressen ska sättas i trafik den första juni 2019.

Så här kan det se ut vid Järnvägsleden och övergången vid tingsrätten när vägen är färdigombyggd inför trafikstart juni 2019. Foto: Sweco Architechts

Tills dess ska det skapas tre nya hållplatslägen, sättas upp belysning längs hela gatan, skapas säkra passager över Vasatorpsvägen. Det ska även byggas gång och cykelstråk längs vägen.

Tätare turer

Tanken, när snabbussen är på plats, är att passagerare inte ska behöva bry som om tidtabeller. Sträckan ska ha 21 hållplatser och bussar avgå var sjunde minut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.