Stranden vid Domsten. Foto: TT

Orenat vatten på sex stränder i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Det kraftiga regnet under söndagen har resulterat i att avloppsvatten läckt ut i Öresund.

– Vi har haft ett stort flöde ut i sundet från våra ledningar och en mindre mängd avloppsvatten har kommit ut i sundet. Därför avråder vi från bad på några badplatser framför allt norr om Helsingborg. Om det inte kommer mer regn under dagen kommer vi nog att gå över till grön flagg under morgondagen, säger Pär Lindqvist, avdelningschef på drift och underhåll på Helsingborgs stad.

Helsingborgs stad avråder i nuläget från bad vid sex badplatser: Domsten, Fria bad, Hittarp, Larödbaden, Pålsjöbaden och Vikingsstrand.

Orsaken är att orenat avloppsvatten har läckt ut efter gårdagens kraftiga regn.

– När det regnar så mycket kan reningsverket inte ta emot allt vatten och då bräddar vattnet i pumpstationerna. Vattnet har bräddat på flera av våra pumpstationer, bland annat i Norra hamnen och Hittarp, säger Pär Gustafsson, miljöchef på Nordvästra Skånes vatten och avlopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.