Foto: SVT

Påskfest i Helsingborg – barn väckte sovande häxa

Uppdaterad
Publicerad

Runt 1500 besökare började påskfirandet redan på skärtorsdagen med massor med häxor och olika aktiviteter, de flesta innehöll olika former av ägg – äggstra roligt helt enkelt.

Barn och vuxna i alla åldrar knöt vinterjackorna om midjan och njöt av den soliga förmiddagen på Fredriksdal. Det myllrade av röda kinder, fräknar, kvastar och inte minst ett stort gäng häxor.

Den mest omtalade häxan ”Kvastlinda” låg och sov uppe på loftet men med barnens högljudda skrik fick hon till slut gå upp. Till tonerna av ett dragspel fick hon sen både barn och föräldrar att dansa runt scenen.

Det var en hel del aktiviteter på plats, allt ifrån äggrullning till kvastrace och barnen fick hjälp med att bli sminkade till påskkärringar.

– Vi har även en station där barnen får lära sig om vilda fågelägg, vilket passar väldigt bra nu på våren, säger Åsa Hässlekvist som är projektledare för påstfesten.

Långväga besökare

Vissa hade rest långa väg för att komma till påskfirandet, några barn kom ända från Norge.

– Det roligaste är att picka ägg, berättar Nathalie Lydersen.

Hela påskfesten gick alltså i äggets tecken, i alla färger och former. När jag således frågar vad de åt till frukost är svaret ganska självklart.

– Ägg! Eller ja... äggröra, berättar Ylvalie Lydersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.