En person förd till sjukhus med allvarliga skador. Foto: Mikael Nilsson

Efter bussolyckan i Ängelholm: bilföraren avled

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen stod en buss rakt över vägen mellan Munka Ljungby och Ängelholm. En personbil körde då rakt in bussen. Nu bekräftar polisen att mannen i bilen har avlidit.

Vid 03.30-tiden på fredagsmorgonen fick SOS in ett larm om att en personbil hade kört in i en buss som stod rakt över vägen. Bussen hade inga passagerare ombord och hade av okänd anledning stått rakt över vägen då personbilen körde in i sidan på bussen.

Mannen fördes till sjukhus efter olyckan med allvarliga skador, men polisen bekräftade under söndagen att mannen avlidit och att hans anhöriga är underättade.

Bussen hade sålts

Nobina som tidigare ägt bussen meddelar att den sålts till ett privat företag i Ukraina innan olyckan skedde. Det var inte heller Nobinas personal som körde bussen när den parkerades rakt över vägen.

Enligt Nobina har bussen sedan den såldes stått på en uppsamlingsplats tillsammans med andra sålda bussar, men företaget har ingen insyn i när olycksbussen hämtades, eller av vem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.