• Viktigt meddelande:

    Brand med giftig rök i Kalmar Läs mer

Peter Danielsson (M) beklagar The Tivolis konkurs. Foto: Anna Alexander Olsson

Peter Danielsson (M): ”Varit centralpunkt för stadens musikliv”

Peter Danielsson (M), Helsingborgs högsta politiker, beklagar The Tivolis konkurs. – En institution som försvinner, säger han.

Peter Danielsson fick först under onsdagen veta att de tre ägarna till The Tivoli ansökt om konkurs.

– Jag har haft kontakt med ägaren Hasse Jönsson. Jag visste ingenting innan dess. Men det var ett tråkigt besked och jag beklagar det verkligen, säger han och fortsätter:

– The Tivoli har varit en centralpunkt för Helsingborgs musikliv och dessutom en plantskola för många unga musiker.

Hoppas på fortsättning

Peter Danielsson hoppas att verksamheten kan fortsätta i någon form.

– Det kommer att bli en enorm efterfrågan när det nya kongresshuset och hotellet är på plats mittemot. Om vi tappar bort The Tivoli helt så förlorar vi en institution i musiklivet.

Men kommunen kan inte göra något för att påverka. Idag ägs den gamla stationen av företaget Midroc som bygger hotell och kongressanläggningen på den tidigare Ångfärjetomten.

– En kommun får inte gå in och stötta enskilda näringsidkare, säger Peter Danielsson.

Konserter på fler ställen

Den trio som driver The Tivoli har också arrangerat konserter på Sofiero, Konserthuset och Helsingborg Arena. Det var dessutom tänkt att de skulle arrangera konserter i den nya fotbollsarenan nästa sommar.

– Jag kan inte överblicka alla konsekvenser ännu, men jag kan se förutsättningar för någon form av omstart där för de tre som driver The Tivoli idag. De har mycket erfarenhet och många kontakter, säger Peter Danielsson.

Brukar du själv gå på konserter på The Tivoli?

– I min ungdom var jag ofta där och jag har många minnen därifrån. Men med fyra små barn och mitt politiska arbete hinner jag sällan gå ut överhuvudtaget idag, säger Peter Danielsson.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer