Farid Umeflod, trafikpolischef i Helsingborg. Foto: SVT

Polisen om intensiva trafiken på E6: Bilisterna ser till sitt eget

Publicerad

Farid Umeflod, trafikpolischef, är bekymrad över situationen på E6. Han upplever att trafiken ökar och att vissa bilister bara tänker på sig själv.

Polisen jobbar aktivt med beteende- och hastighetsövervakning på E6, menar trafikpolisen Farid Umeflod.

– Vi gör det främst i civila fordon, för många gånger när vi kör i målad polisbil håller folk hastigheten – sen försvinner det, säger han.

– Tidigare kunde vi inom polisen känna att det var mycket trafik kring rusning, det vill säga till och hem från jobbet. Men nu känner vi att det är mycket trafik hela tiden, säger Farid Umeflod.

”Man ser till sitt eget”

På samma sätt som människor i coronatider köper på sig mängder med toapapper, väljer bilister på E6 att köra för fort för att de bara ser till sitt eget, menar Farid Umeflod.

– Om man istället är solidarisk kommer alla, på totalen, komma fram snabbare dit man ska och olyckorna kommer att minska, säger Farid Umeflod, trafikpolischef i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.