Enligt polisen kan utredningen återupptas om ny information kommer fram. Foto: TT/Fredrik Sandberg

Polisen lägger ner utredning kring dödsolycka med elsparkcykel

Publicerad

Det var kvällen den 30 maj som en man på elsparkcykel kolliderade med en bil på korsningen mellan Tågagatan och Drottninggatan i Helsingborg. Trots omfattande utredningsarbete tvingas nu polisen lägga ner fallet i brist på information.

Flera veckors utredningen har inte kunnat ge svar på vad som gick fel i korsningen där en 27-årig man dog efter krock med en bil. Brist på vittnen är en av orsakerna. 

– Vi har förhört ett stort antal personer som gjort observationer både före och efter men tyvärr saknas det vittnen från själva kollisionstillfället, säger polisens förundersökningsledare Magnus Lörd.

Det saknas också kamerövervakning på platsen vilket enligt Magnus Lörd hade varit önskvärt. Korsningen har trafikljus i alla riktningar och i utredningen har polisen bland annat försökt ta reda på om någon av de inblandade kan ha kört mot rött ljus.

Inga brottsmisstankar

Föraren av bilen chockades men skadades inte i olyckan. Han har förhörts av polis men är inte misstänkt för något brott.

– Han har gett sin version och vi har ingen anledning att misstro den. Samtidigt kan vi inte med säkerhet veta exakt vad som hänt och det finns därför ingen inblandad som är misstänkt för något brott, säger Magnus Lörd.

Saknar teknisk information från elsparkcykeln

Elsparkcykeln tillhörde företaget Voi som nyligen lanserade sin uthyrningstjänst i Helsingborg. Enligt Magnus Lörd har de varit behjälpliga i utredningen men elsparken i fråga var för skadad för att ge någon vettig teknisk information.

– Vi ville ha någon form av funktionskontroll kring fordonet. Hur bromsen fungerade, vilken hastighet den åkte i med mera. Voi har svarat på de frågor de kan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer