Polisen slog till mot ravefest i industriområde

Publicerad

Natten mellan lördag och söndag slog polisen i Helsingborg till mot en ravefest i en föreningslokal på Gåsebäcks industriområde. Det är den tredje razzian sedan jul.

Polisen som kom till platsen, kunde snabbt konstatera att det röktes cannabis i lokalerna, som dessutom är belagda med rökförbud.

Det framkom även att en 35-årig man bodde i källaren till lokalen. I hans rum hittade polisen nästan 70 gram cannabis och 40 gram misstänkt ecstacy i pulverform, skriver Helsingborgspolisen i ett pressmeddelande.

Greps för narkotikainnehav

– Det är mycket mer narkotika än vad som är normalt för eget bruk. Vi kunde inte bevisa någon försäljning. Men vi ser ett samband mellan fynden i rummet och det stora antalet narkotikapåverkade personer som vi påträffat vid de senaste festerna i lokalen, säger Jonas Berg som ledde tillslaget.

35-åringen greps för narkotikainnehav men släpptes efter förhör.

Flera liknande fester

Det är inte första gången det hålls liknande fester i området. Polisen jämför verksamheten med en svartklubb.

– Allt tyder på att föreningen kringgår bestämmelser och missbrukar lagstiftningen för sina egna syften, säger Jonas Berg.

Det här är det tredje tillslaget som polisen gör i området sedan julhelgen.

– Åklagarna har vid tidigare tillslag mot svartklubbar i Helsingborg inte lyckats nå i hamn och vi har tyvärr tvingats lämna tillbaka beslagtagen alkohol. Nu använder vi istället narkotikastrafflagen och miljöbalken och hoppas att den lagstiftningen ska leda till att man upphör med festerna eller åtminstone söker de nödvändiga tillstånden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer