Foto: TT

Polisen varnar för köttbluffare

Publicerad

Lokalpolisområdet Klippan går nu ut och varnar för en ny typ av matbluff. Det handlar om personer som beställt stora mängder mat till företagsadresser.

När maten anlänt har förövarna väntat utanför, tagit emot matleveransen och sedan avvikit. Fakturan har sedan skickats till det ovetande företaget.

– Vi vet ännu inte vem som ligger bakom. Det är ett nytt tillvägagångssätt som vi inte känner till sedan tidigare, säger Richard Glantz, informatör på Polisen.

Tidigare i veckan gjordes en beställning på 17 portioner av plankstek, kötträtter och familjepizzor. Även läsk levererades. En restaurang levererade beställningen till två unga män som tog emot maten utanför det aktuella företaget. Dagen efter gjordes ytterligare en beställning på 23 portioner till samma adress. När budet krävde identifikation av männen, uppträdde de hotfullt och lämnade sedan platsen.

Fler kan ha utsatts

Polisanmälan kom in under onsdagen och polisen har indikationer på att fler restauranger kan ha utsatts för bedrägerierna.

– Vi tror att fler restauranger kan ha drabbats, och vi vill gärna få fler polisanmälningar för att se om bedragarna även härjat i andra kommuner, säger Richard Glantz.

Polisen ska nu undersöka om det finns kameraövervakning i närheten av brottsplatsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer